Pemecah Tradisi Al-Mizan

Al-Mizan? Maaflah Macm Aku Cakap Sebelum Ni. Aku Lebih Suka Memecah Tradisi.

Tradisi Senior-II Sebelum Ini Terlalu Berlebihan Mengambil Tahu Tentg Sekolah Tu Wlaupun Telah Kluar Dri Skolah Kerana Ingin Membadingkan Zaman Mereka Dgn Zaman Terkemudian.

Masihku Ingt Masalah Yg Kami Selesaikan Dulu Dari Tangan Kami, Dan Dari Tanggungjawab Kami Sendri. Tapi Bila Sampai Ke Pengetahuan Ex-Senior-II Kami. Mereka Memandang Perkara Itu Merosakkan Kredibiliti Skolah.

Kata Mereka. "Lahh Awal-II Dah Ada Kes. Dulu Kitorg Awal Tahun Xde Kes."

Sdgkan Apa Yg Kami Lakukan Hasil Dari Amanah Yg Diberikan Kepada Kami Dan Mendapat Pengiktirafan Pihak Skolah [Bukn Senang Nak Terima Hakikat Terpaksa Singkirkan Sahabat Dari F1 Demi Menjaga Junior-II Dari Dibuli]. Dengan Mudah Kalian Mengatakan Kami Merosakkan Nama Sekolah.

Hahahaha Sebab Itu Aku Selalu Peringatkan. "Jangan Kau Nilai Perkara Yg Tak Pernah Berlaku Di Hadapan Mata."

Maka Selaku Bekas Senior Al-Mizan. Sekiranya Sampai Berita-II Kebaikan Al-Mizan. Alhamdulillah Ku Ungkapkan. Namun Sekiranya Sbaliknya. Aku Hanya Mampu Mendoakan Kesejahteraan Al-Mizan Dan Penghuni-IInya. Tanpa Terlalu 'Over' Membandingkan Kepimpinan Zamanku Dan Zaman Kini.

Selamat Sejahtera Warga Al-Mizan.
Segala Salah Silap Harap Dimaafi.

#AlMizan #MasihSygMizan #BantuanDiDlmDoa #SemogaSejahteraSellu #TidakAkanDilupakan #KetentuanIlahiAkuDiDidikDiSana #LoveTillTheEnd

Cc : Instagram @epulizhan97

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...